Gallina estofada en pepitoria amb verduretes
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una gallina de dos quilos (aproximadament)
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Una ceba picolada
- Una fulla de llorer
- Tres pastanagues mitjanes
- Tres alls aixafats
- 200 grams de pèsols congelats
- 200 grams de mongetes verdes planes congelades
- Un cullerot de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Llard de porc
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un got de vi ranci
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Julivert picolat
- Un all pelat
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran amb tapa
Uns estalvis
Batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, tallem la gallina en trossos regulars, la salpebrem i la sofregim amb una mica de llard i un rajolí d'oli d'oliva en una cassola de terrisa.
Seguidament, afegim: la ceba picolada, els alls aixafats, el sofregit de tomàquet i la fulla de llorer.
Tot seguit, afegim el vi ranci, i deixem que redueixi.
A continuació, cobrim la gallina amb el brou de pollastre, la fiquem a foc mitjà, i hi afegim: els pèsols, les mongetes verdes tallades a trossos menuts i les pastanegues pelades i tallades a rodelles mitjanes.
Deixem que cogui a foc baix, amb la cassola tapada fins que veiem que ja casi és cuita.
A part, fem una picada amb: pa fregit, ametlles torrades, un all pelat i julivert picolat, ho passem per la batedora elèctrica i ho afegim a la cassola juntament amb la gallina.
Tot seguit, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot el conjunt, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota de la cassola.
2h 30min
Etiquetes: La cuina dels platillos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1891 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.