Filets de roger al forn gratinats amb allioli
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Allioli
- Patates a lo pobre (les trobareu a les meves receptes)
- Quatre rogers de mida més aviat gran
- Oli d'oliva
- Vi blanc
- Sal
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Una safata plana metal·lica per anar al forn
Quatre plats grans de porcellana blanca
Una espàtula metal·lica plana
Una mànega pastisera amb un broc petit llis
Elaboració
Primerament, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta i les reservem.
Tot seguit, fem l'allioli de la manera tradicional, el fiquem a la mànega pastissera, i el reservem.
Seguidament, netegem els rogers i els filetegem en dues parts a lo llarg.
Seguidament, els fiquem amb la pell a sota en la safata plana, els salpebrem, els reguem amb un raig d'oli i vi blanc, i els enfornem a 180º uns set minuts i els traiem.
A continuació, en la safata per anar al forn, fem quatre llits de patates a lo pobre i damunt de cada llit de patates, fiquem dos filets de roger amb la pell a sota.
Tot seguit, amb l'ajud de la mànega pastissera,fem unes tires d'allioli, i ho fiquem a gratinar fins que estigui una mica daurat.
Per acabar el plat, amb l'ajud d'una espàtula plana amb molta cura, fiquem els rogers en el centre de cada plat, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2084 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.