Gambots amb romesco i mongetes de Santa Pau
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vint gambots de mida gran
- Cinc cullerots de romesco (el trobareu a les meves receptes)
- Cinc cullerots de fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Un got i mig de conyac
- 400 grams de mongetes de Santa Pau cuites
- Oli d'oliva
- Sal
- Julivert picolat
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Una cassola marinera metal·lica
Uns estalvis
Una paella gran
Una safata plana
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, pelem els gambots tot deixant els caps, i els sofregim en una paella amb un raig d'oli uns tres minuts, i tot seguit els flamegem amb un raig de conyac i els reservem en una safata plana.
Seguidament en una cassola marinera gran, fiquem un got de conyac i quan és calent l'encenem.
Quan encara el conyac és ences, afegim el romesco i anem remenant amb el batedor de varetes.
Seguidament, afegim el fumet de peix i seguim remenant amb el batedor, i tot seguit afegim els gambots i les mongetes de Santa Pau, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, ho espolsem amb julivert picolat, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2086 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.