Mongetes del ganxet estofades amb musclos
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Dos quilos de musclos (millor si són de roca)
- 500 grams de mongetes del ganxet cuites
- Sofregit de tomáquet (el trobareu a les meves receptes)
- Dues fulles de llorer
- Una ceba tendre picolada
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
- Tres alls laminats
- Un got de vi blanc
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una cassola metal·lica fonda
Un colador fí
Un bol de vidre
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb un dit d'aigua, obrim les musclos i quan ja són oberts, colem el suc i el guardem en un bol de vidre.
Seguidament, traiem les closques dels musclos i en reservem la vianda.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls laminats i les dues fulles de llorer.
Tot seguit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim el suc dels musclos, les mongetes del ganxet i la vianda dels musclos, corregim de sal i deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de tardor La cuina dels estofats
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2806 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.