Pèsols estofats amb sípia
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 600 grams de pèsols congelats
- Dues sípies de mida més aviat grans
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Una branca d'api
- Dues fulles de llorer
- Una ceba picolada
- Dos alls plats aixafats
- Mig got de vi ranci
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
- Mitja ceba pelada
- Un grapat de grans de pebre negre
5 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Un colador fi
Uns estalvis
Un bol de vidre gran
Una safata plana
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, una fulla de llorer,una branca d'api, mitja ceba pelada i un grapat de grans de pebre negre, fiquem a coure les dues sípies fins que estiguin cuites i les traiem i les reservem.
A part, colem el brou de la cocció i el reservem en un bol de vidre.
Tot seguit, en la mateixa cassola fonda amb aigua i sal bullim els pèsols fins que estiguin cuits al "dente", els escorrem i els reservem.
A continuació, a la cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls aixafats, una fulla de llorer i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat ja és ben fregit, afegim el vi ranci i deixem que redueixi.
A part agafem les sípies, les tallem a trossos regulars, i les fiquem a la cassola juntament amb els pèsols i una mica del brou de les sípies, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts, corregim de sal, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1613 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.