Polpetes de llenguado a la papillot
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Un llenguado de ració (300-400 grams aproximadament)
- Una albergínia mitjana
- Dos porros
- Una branca d'api
- Dues pastanagues
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Vi blanc
1 racions
Utensilis
Una safata metàl·lica plana
Un plat pla gran
Un full de paper d'alumini
Unes tisores
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Quatre escuradents
Elaboració
Primerament, tallem totes les verdures en juliana molt fina i les sofregim a foc baix en una paella amb un raig d'oli d'oliva fins que estan ben cuites, i les reservem.
Mentre és couen les verdures, netegem el llenguado, i amb l'ajuda d'un ganivet en traiem quatre filets, i els enrotllem un per un, tot fixant-los amb un escuradents.
Seguidament, estenem un tros de paper d'alumini damunt el marbre de la cuina, fiquem un llit de verdures, i al damunt posem les quatre polpetes de llenguado, les salpebrem, ho reguem amb un raig de vi blanc i un raig d'oli d'oliva, i tanquem el paper d'alumini tot fent una bossa hermètica, i ho enfornem a 180º, fins que veiem que la bossa s'infla, cosa que voldrà dir que les polpetes ja són cuites, i les retirem del forn.
En el moment de servir-ho a taula, amb unes tisores tallem el paper d'alumini com si féssim una finestra oberta, ho fiquem damunt del plat, i ja ho podrem servir a taula amb un rajolí d'oli pel damunt.
1h 30min
Notes
Farem tantes polpetes de llenguado, com persones seguin a taula.
Etiquetes:
Cuina de tardor Cuina marinera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1621 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.