Conill al forn amb verdures saltades
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un conill i mig d'un quilo de pes
- Sal
- Pebre negre en pols
- Quatre alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Herbes provençals
- Oli d'oliva
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Vi ranci
- 400 grams de xampinyons naturals laminats
- Un bròquil petit
- 400 grams de cols de Brussel·les
- Aigua
- Un got de conyac
5 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Un wok gran
Una cassola fonda metàl·lica
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, tallem el conill en trossos regulars, conservant tant les espatlles com les cuixes senceres, el fiquem a la safata refractària, el salpebrem, espolsem amb una mica d'herbes provençals,afegim dues fulles de llorer i els alls aixafats, i hi afegim un got de vi ranci i un got de conyac, amb un bon raig d'oli d'oliva, i l'enfornem a 180º, perquè vagi coent-se.
A part, en una cassola fonda amb aigua i sal, fiquem a coure el bròquil tallat a trossos juntament amb les cols tallades en dues meitats, fins que tot plegat estigui cuit al "dente", ho escorrem i ho reservem.
Tot seguit, en un wok amb un raig d'oli, sofregim els xampinyons salpebrats, i quan ja estan mig fregits, afegim les cols i el bròquil, i un cullerot de sofregit, i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts, i ho reservem.
Quan el conill veiem que ja gairebé és cuit, retirem la safata del forn, i hi afegim les verdures saltades, pel damunt del conill, i ho tornem a enfornar durant uns dotze minuts, perquè s'acabi de coure tot plegat, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa safata amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La meva cuina del conill Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3144 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.