Conill al forn amb verdures saltades

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un conill i mig d'un quilo de pes
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Quatre alls aixafats
  • Dues fulles de llorer
  • Herbes provençals
  • Oli d'oliva
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Vi ranci
  • 400 grams de xampinyons naturals laminats
  • Un bròquil petit
  • 400 grams de cols de Brussel·les
  • Aigua
  • Un got de conyac

5 racions

Utensilis

Una safata refractària gran
Un wok gran
Una cassola fonda metàl·lica
Uns estalvis

Elaboració

Primerament, tallem el conill en trossos regulars, conservant tant les espatlles com les cuixes senceres, el fiquem a la safata refractària, el salpebrem, espolsem amb una mica d'herbes provençals,afegim dues fulles de llorer i els alls aixafats, i hi afegim un got de vi ranci i un got de conyac, amb un bon raig d'oli d'oliva, i l'enfornem a 180º, perquè vagi coent-se.
A part, en una cassola fonda amb aigua i sal, fiquem a coure el bròquil tallat a trossos juntament amb les cols tallades en dues meitats, fins que tot plegat estigui cuit al "dente", ho escorrem i ho reservem.
Tot seguit, en un wok amb un raig d'oli, sofregim els xampinyons salpebrats, i quan ja estan mig fregits, afegim les cols i el bròquil, i un cullerot de sofregit, i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts, i ho reservem.
Quan el conill veiem que ja gairebé és cuit, retirem la safata del forn, i hi afegim les verdures saltades, pel damunt del conill, i ho tornem a enfornar durant uns dotze minuts, perquè s'acabi de coure tot plegat, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa safata amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3356 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: