Mariscada amb escabetx

Ingredients

  • Un pa de pagès de mig quilo tallat a llesques
  • Dos paquets de navalles fresques
  • Dotze gambots grossos
  • Dotze llagostins de mida gran
  • Dotze escamarlans de mida gran
  • 24 musclos de mida grossa
  • Una branca de farigola
  • Una branca de romaní
  • Dues fulles de llorer
  • Sis alls aixafats amb pell
  • Pebre negre en gra
  • Una pastanaga tallada a rodelles
  • Dos porros tallats a rodelles
  • Pebre vermell dolç
  • Un got de vi blanc
  • Mig got de vinagre de poma
  • Un got d'oli d'oliva

4 racions

Utensilis

Una cassola marinera gran de terrissa
Uns estalvis
Quatre plats plans grans
Una paella gran
Una safata metàl·lica plana
Un cassola metàl·lica fonda

Elaboració

Primerament, en una paella gran, obrim les navalles amb un dit d'aigua, i quan estan obertes, en traiem una clova i les reservem en la safata plana.
Tot seguit, en una cassola fonda, obrim els musclos, i quan estan oberts els hi traiem una clova i els reservem en la safata plana.
Seguidament, en una cassola marinera gran de terrissa, amb el got d'oli d'oliva, sofregim: els porros picolats, el llorer, els alls aixafats, un grapat de grans de pebre negre, una branca de farigola i una branca de romaní.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim: una cullerada de pebre vermell, el vinagre i el got de vi blanc, i deixem que arrenqui a bullir al menys mitja hora, i tot seguit anem afegint-hi: els musclos, les navalles, els gambots, els escamarlans i els llagostins pelats i tot salpebrat.
Deixem que cogui tot plegat uns deu minuts, i ja ho podrem treure-ho a taula amb uns estalvis a sota, i quatre plats amb una llesca de pa de pagès en cada plat, en el centre.
Seguidament, cada comensal anirà agafant el marisc i l'anirà ficant damunt la llesca de pa amb una mica del suc de l'escabetx fins que tots se l'hagin acabat.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, tant pot ser un aperitiu com un àpat informal. El que fora interessant seria no fer-ho en èpoques de festes senyalades, per la qüestió del preu dels mariscs.
Fins i tot perquè sigui més econòmic, ho podem fer amb marisc congelat.
Els caps i les closques tant dels llagostins, els gambots com dels escamarlans, ho podem guardar en una bossa en el congelador, per quan tinguem de fer un fumet de peix.
En el moment de servir-ho a taula, ho podem fer acompanyant-ho amb un vi blanc ben fresquet, dels molts que tenim a casa nostra.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1838 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: