Mel i mató

Ingredients

  • 1 litre de llet sencera
  • Suc de llimona (2 cullerades)
  • 1 Pot de mel de mil flors casolana
  • Un grapat de nous

4 racions

Utensilis

Colador de malla fina.

Elaboració

Per tallar la llet:

En un cassó hi posem la llet i l'escalfem fins que estigui
a punt de bullir. El foc mitjà. Són entre 10 i 15 minuts.
Si veiem que es forma una capa de tel, ho remenem per desfer-la.
Retirem el cassó del foc, ràpid doncs la llet no es pot refredar.
Hi afegim les 2 cullerades de suc de llimona (ho hem de fer
de seguida doncs la llet no es pot refredar).
Ho remenem amb una cullera i la llet s'ha de tallar.
Deixem que es refredi a temperatura ambient uns 30 minuts.

Separació del mató i la part líquida:

Posem un colador amb la malla de forat ben petit a sobre d'un recipient.
Colem la llet tallada.
La part líquida passarà al recipient i el mató quedarà en el colador.
Deixem que el mató es vagi escorrent a la nevera i que es refredi.

Per servir el plat:

Posem mató en un motlle tipus de fer flam i en el plat, fem un flam de mató.
Hi tirem mel a l'entorn i per sobre.
Opcionalment, hi podem posar nous al costat.

45min

Notes

Amb 1 litre de llet ens sortiran uns 200 g de mató.
Temps = 45 minuts(no està inclós el temps de que es refredi a la nevera però sí els 30 minuts,
del procés de tallar la llet).


Recepta de cuina de Mel i mató
Mel i mató.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3070 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: