Mel i mató
Categoria:
Postres i dolços
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 litre de llet sencera
- Suc de llimona (2 cullerades)
- 1 Pot de mel de mil flors casolana
- Un grapat de nous
4 racions
Utensilis
Colador de malla fina.
Elaboració
Per tallar la llet:
En un cassó hi posem la llet i l'escalfem fins que estigui
a punt de bullir. El foc mitjà. Són entre 10 i 15 minuts.
Si veiem que es forma una capa de tel, ho remenem per desfer-la.
Retirem el cassó del foc, ràpid doncs la llet no es pot refredar.
Hi afegim les 2 cullerades de suc de llimona (ho hem de fer
de seguida doncs la llet no es pot refredar).
Ho remenem amb una cullera i la llet s'ha de tallar.
Deixem que es refredi a temperatura ambient uns 30 minuts.
Separació del mató i la part líquida:
Posem un colador amb la malla de forat ben petit a sobre d'un recipient.
Colem la llet tallada.
La part líquida passarà al recipient i el mató quedarà en el colador.
Deixem que el mató es vagi escorrent a la nevera i que es refredi.
Per servir el plat:
Posem mató en un motlle tipus de fer flam i en el plat, fem un flam de mató.
Hi tirem mel a l'entorn i per sobre.
Opcionalment, hi podem posar nous al costat.
45min
Notes
Amb 1 litre de llet ens sortiran uns 200 g de mató.
Temps = 45 minuts(no està inclós el temps de que es refredi a la nevera però sí els 30 minuts,
del procés de tallar la llet).
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3070 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.