Tagín de xai amb cuscús
Categoria:
Carns
Típica de: Marroc
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 800 g de Carn de xai tallada a trossos
- 1 Ceba mitjana
- 150 -200 g de Carbassa tallada envasada al buit
- 3 Alls
- 1 Cullerada de postre de ras el ahnout
- 1 Cullerada (postres) de coriandre esmicolat
- 2 Llimones
- Sal i pebre
- Oli d'oliva verge extra
- 200 cl de Brou de carn
Pel cuscús:
- 250 g de cuscús
- 250 cl d'aigua o de brou de verdures
- Oli d'oliva verge extra
- Una mica de mantega
- Sal
4 racions
Elaboració
Del xai amb els ingredients:
Tallem la ceba en juliana i la carbassa en quadradets.
Esmicolem els alls amb el morter.
En un bol hi posem la carn, la ceba, la carbassa, els alls,
les espècies, el coriandre i el suc de les llimones.
Ho salpebrem, ho remenem i tapem amb film transparent per
a deixar-ho reposar al frigorífic unes 24 hores.
En una cassola amb oli d'oliva, hi posem els ingredients del frigorífic.
Ho deixem coure fins que la carn quedi rossa.
Ho cobrim amb el brou i deixem que es vagi coent fins que la
carn sigui ben tendre. Uns 30 minuts.
Tapem i deixem reposar mentre preparem el cuscús.
Del cuscús:
Per a hidratar el cuscús posarem l'aigua a escalfar, amb l'oli d'oliva
i una mica de sal.
Quan bulli l'apartem del foc i hi aboquem el cuscús tot remenant
perquè quedi desgranat.
Hi posem la mantega, remenem i tapem, just a punt de servir després
d'haver reposat uns 5 minuts.
Per emplatar:
En un plat hi posem el xai amb els dauets de carbassa i resta,
amb el cuscús al costat.
50min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2227 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.