Besuc al forn sobre llit de verdures
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un besuc gran d'un quilo dos-cents grams (aproximadament)
- Tres porros tallats en juliana
- Dues pastanagues tallades en juliana
- 400 grams d'espinacs frescos tallats en juliana
- 400 grams de xampinyons laminats
- Oli d'oliva
- Tres alls laminats
- Pebre vermell dolç
- Una taronja tallada en rodelles fines
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Vi blanc
- Un bitxo petit
- Vinagre de poma
4 racions
Utensilis
Una safata refractària de mida gran
Uns estalvis
Dues espàtules metàl·liques planes
Una paella gran
Una paella petita
Elaboració
Quan anem a comprar el besuc, demanem que ens l'escatin, i ens treguin l'espina central, i ens el deixin obert en forma de ventall.
Seguidament, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim: els porros, les pastanagues i els espinacs tallats en juliana, i els xampinyons laminats, tot salpebrat, i quan totes les verdures estiguin gairebé cuites, les posem en el fons de la safata refractària fent un matalàs,i hi afegim unes rodanxes de taronja ben repartides per sobre.
A continuació, posem al damunt el besuc salpebrat, l'espolsem amb les herbes provençals, el reguem amb el vi blanc i un bon raig d'oli d'oliva, i l'enfornem a 180º uns trenta minuts, i quan veiem que ja és cuit al nostre gust, ja el podem retirar del forn.
A part, en una paella petita amb un raig d'oli d'oliva,fregim els alls laminats i un bitxo petit, i quan els alls comencen a estar daurats, hi afegim un polsim de pebre vermell i un raig de vinagre de poma, i ho afegim al damunt del besuc, i ja el podrem servir a taula amb la mateixa safata, amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1135 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.