Suquet mariner de llamàntol amb navalles, musclos i cloïsses
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dos llamàntols de mida mitjana
- Dos paquets de navalles fresques
- 600 grams de cloïsses fresques
- 600 grams de musclos frescos (si són de roca millor)
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Vi blanc
- Una fulla de llorer
- Tres alls aixafats
- Una ceba tendra picolada
- Quatre patates de mida mitjana
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Conyac
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fiquem les navalles netes a raig d'aixeta, i quan ja estan obertes, els hi retirem una de les cloves, i les reservem.
Tot seguit, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim els musclos, i quan ja són oberts, els hi retirem una de les cloves, i els reservem.
Seguidament, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses, i quan ja estan obertes, els hi retirem una de les cloves i les reservem.
A continuació, agafem els dos llamàntols, els hi tallem el cap i tot seguit, obrim els caps en dues meitats, i els cossos els tallem en rodanxes, i els sofregim en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, uns cinc minuts, i tot seguit ho flamegem amb un raig de conyac, ho retirem del foc, i ho reservem en una safata plana.
En la mateixa cassola, afegim un raig d'oli d'oliva, i tot seguit fregim: una fulla de llorer, els alls aixafats, i la ceba picolada, i quan tot plegat ja està mig fregit, hi afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi. Seguidament, afegim el suc d'obrir els musclos i les cloïsses passats pel colador fi, i tres cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull, uns vint minuts, i tot seguit afegim les patates trencades i deixem que coguin fins que estiguin gairebé cuites, i és llavors que hi afegirem: els llamàntols, les navalles, els musclos i les cloïsses, i deixarem que s'acabi de coure tot plegat uns vint minuts més, ho corregim de sal, retirem la cassola del foc, la deixem reposar damunt uns estalvis uns cinc minuts, i ja la podrem servira taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2338 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.