Filets de rogers al forn amb patates panadera i taronja confitada
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dotze rogers de mida mitjana
- Patates panadera (les trobareu a les meves receptes)
- Dues taronges de mida grossa
- Oli d'oliva
- Suc de taronja
- Sal
- Pebre negre en pols
- Sucre
- Conyac
- Mel
- Vi blanc
- Julivert picolat
4 racions
Utensilis
Una safata fonda metàl·lica pel forn
Una safata refractària gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, en un cassó posem les taronges tallades a rodanxes fines, amb: un raig de conyac, un rajolí d'aigua, un polsim de sucre i un raig de mel, i a foc baix deixem que vagin coent-se a poc a poc. Quan les taronges ja estan confitades, les reservem.
A part, fem les patates panadera com explico a la meva recepta, i un cop fetes en posem una bona capa en el fons de la safata refractària, i al damunt fem una capa amb les rodanxes de taronja confitada i ho reservem.
A part, netegem i filetegem els rogers, els salpebrem i els posem amb la pell a sota, al damunt de les patates i les taronges,
i tot seguit els salpebrem, els hi afegim un raig de vi blanc i un raig d'oli d'oliva, i els enfornem a 180º, fins que veiem que els rogers estan cuits al nostre gust, i ja els podrem treure del forn i servir-los a taula en quatre plats grans amb un llit de patates i taronja a sota, i tres filets de rogers al damunt, en cada plat espolsats amb un polsim de julivert picolat pel damunt.
1h 30min
Notes
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1709 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.