Mar i muntanya de rigatoni amb bolets i escamarlans
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Estofat
Recepta per wok
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grams de rigatoni (macarrons ratllats)
- Un pot de barreja de bolets amb pot de vidre
- Quinze escamarlans de mida gran
- Sal
- Dos porros ben picats amb el ganivet
- Una fulla de llorer
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Conyac
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Mantega
5 racions
Utensilis
Un wok gran
Una safata de porcellana rodona
Una cassola metàl·lica fonda
Una paella gran
Una escorredora
Elaboració
Primerament, pelem els escamarlans i guardem els caps i les pells en una bossa de congelador, i ho guardem per quan tinguem de fer un fumet de peix.
Un cop pelats, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem els escamarlans salpebrats uns tres minuts, els flamegem i els reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli, saltem els bolets escorreguts salpebrats, fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i els reservem.
Seguidament, coem els rigatoni amb: aigua, un polsim de sal i una mica de mantega, i quan estan cuits "al dente", els escorrem i els reservem.
A continuació, en el wok amb un raig d'oli d'oliva, fregim: els porros picat amb una fulla de llorer, i quan tot està ben fregit, hi afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, i dos cullerots del brou de coure el rigatoni, i quan ja arrenqui el bull, hi afegim: els rigatoni, els escamarlans i els bolets, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat us dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb una safata rodona de porcellana fonda.
1h
Etiquetes: La cuina de la pasta La cuina dels mar i muntanya Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1811 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.