Cassola de capipota estofada amb mongetes vermelles
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un quilo de capipota de vedella cuita
- Tres cebes tendres
- Un pot de carn de nyores petit
- Un pot de mongetes vermelles de 300 grams
- Dos alls laminats
- Una fulla de llorer
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Vi blanc
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Julivert picat
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran amb tapa
Uns estalvis
Una cullera de fusta
Elaboració
En una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: tres cebes tendres picades, els alls laminats i una fulla de llorer.
Quan ja ho tenim ben fregit, hi afegim: dues culleres grosses de carn de nyores, tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, posem la capipota tallada a trossos regulars, ho remenem amb la cullera de fusta, i tot seguit la cobrim amb el brou de pollastre, posem el foc baix, tapem la cassola, i deixem que arrenqui el bull fins que la capipota estigui gairebé cuita.
A continuació, afegim les mongetes vermelles, ho espolsem amb julivert picat, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que tot plegat estigui cuit en el seu punt.
Apaguem el foc, deixem que reposi cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de primavera La cuina dels estofats
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1836 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.