Timbal d'arròs amb ou escalfat i espàrrecs verds
Categoria:
Arrossos i pastes

Ingredients
Per el timbal d'arròs:
- 320 g d'arròs
- 150 g d'espàrrecs verds prims
- 2 tomàquets madurs
- Sal
- Oli d'oliva
- Cibulet
Per l'ou escalfat:
- 4 ous
- 2 litres d’aigua
- Un raig de vinagre de vi blanc
- Sal
4 racions
Elaboració
De l'arròs:
En una paella hi posem una mica d'oli i saltem els espàrrecs tallats a trossos uns 8 minuts. Els reservem.
A la mateixa paella hi tirem els tomàquets ratllats. Hiposem una mica de sal. Ho deixem coure uns 10 - 15 minuts.
Mentre en una olla hi posem aigua i sal i quan bull hi tirem l'arròs. Ho deixem coure uns 15 - 20 minuts en funció del grau de cocció que ens agrada de l'arròs.
Escorrem l'arròs i el tirem en un bol. El barregem amb el tomàquet fregit colat amb un colador xinès.
Pasem a fer els ous escalfats.
De l'ou escalfat:
Posem l’aigua a bullir en un cassó. Hi afagim el vinagre i uma mica de sal. Quan arranque el bull, agafem una cullera i remenem l’aigua formant un remolí.
Anem cascant els ous i ficant-los d’un en un ràpidament ja que el remolí és el que farà que cada ou conservi la seva forma.
Ho deixem coure durant aproximadament 4 minuts.
Amb molta cura, traiem els ous del cassó amb una escumadora.
Per acabar el plat:
Agafem un motlle i el posem en el plat, l'omplim amb l'arròs amb tomàquet i també els trossos d'espàrrecs que hem reservat. Desemmotllem i a sobre hi posem l'ou escalfat. A l'entorn del plat hi posem algun tros d'espàrrec. Hi tirem cibulet picat per sobre.
Fem el mateix amb els altres 3 plats. Ja podem servir elplat.
35min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2473 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.