Préssecs de vinya farcits, gratinats amb salsa Aurora
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre préssecs de vinya de mida grossa
- Salsa Aurora
- Sofregit de tomàquet
- Formatge de bola (un tros mitjà)
- Una pell de taronja
- Una pell de llimona
- Canyella en rama
- 200 grams de carn picada de porc
- Una botifarra culana negra
- Un tall de cansalada de papada sense la cotna
- La part blanca d'un porro
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Una ma de morter petita
Us estalvis
Un ganivet petit ben fi
Un ratllador
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Una cassola metàl·lica fonda
Una safata metàl·lica plana
Elaboració
Primerament, quan anem a comprar a la cansaladeria, demanem que tant la carn de porc, la botifarra negra sense la pell, i el tall de cansalada sense la cotna, ens ho passin tot plegat per la picadora, i ho reservem.
A part, en una cassola fonda amb aigua, hi posem: una pell de taronja,una pell de llimona, i mitja branca de canyella, i fem coure els préssecs a foc mitja fins que estiguin tous, i els deixem refredar.
Mentre es refreden els préssecs, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregirem el porro tallat en brunesa ben petita, i quan ja estigui daurat, hi afegirem la barreja de les carns amb un pessic de sal i pebre negre, tot remenant amb l'espàtula de fusta, i tot seguit, hi afegirem mig cullerot de sofregit de tomàquet, i quan tot plegat ja estigui cuit, ho reservem.
Seguidament, farem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservarem damunt la planxa calenta.
A continuació, agafem els préssecs un cop freds i amb el ganivet fi tallem la part de dalt, i tot seguit amb el ganivet de forma vertical, procurem treure el pinyol, i fer el forat una mica gros per tal de farcir-los.
Tot seguit, posem els préssecs a la safata refractària, i amb l'ajuda de la ma de morter, els anem farcint fins a dalt de tot, els cobrim amb la salsa, els espolsem amb el formatge de bola ratllat, i els posem a gratinar a 180º, fins que el formatge estigui daurat, i ja els podrem servir a aula amb la mateixa safata, amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Si volem fer aquesta recepta, hem d'aprofitar ara que els préssecs de vinya estan en el seu moment de plenitud.
Etiquetes: Cuina de primavera-estiu La cuina dels préssecs farcits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1541 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.