Crema de carbassa rostida amb formatge i cruixent de bacó
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Recepta per forn
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 g de carbassa
- 2 patates petites
- 100 g de cansalada viada
- 100 g de formatge roquefort o de cabra tipus rul·lo
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre
4 racions
Elaboració
Tallem la carbassa a daus més o menys regulars.
Els posem en una safata de forn i els amanim amb un raig d’oli d’oliva, una mica de sal i un polsim de pebre negre. Fiquem la safata al forn, preescalfat a uns 200 graus, durant unas 30 minuts.
El primer quart d’hora coberta amb paper de plata, l’altre quart d’hora destapada.
Comprovem que està tova abans de treure-la.
Mentre fem la carbassa, bullim la patata amb una mica d’aigua i sal. Quan la patata estigui cuita i la carabassa també, ho passem tot pel túrmix. Aprofitem l’aigua de la patata per donar-li el punt d’espessor que més ens agradi. Provem el punt de sal i pebre i en funció, procedim.
Reservem la crema en un cassó on la poguem escalfar una mica.
Mentre, saltem la cansalada viada a foc viu i la reservem en un plat amb paper absorvent.
A més de treure l’excés d’oli, ens ajudarà a mantenir-la cruixent.
Abans de servir el plat, escalfem la crema fins que estigui calenta. Hi afegim el formatge tallat a trossets i acabat de treure de la nevera (així s’aguantarà més estona sencer).
Acabem el plat afegint la cansalada. Ja es pot servir.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2153 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.