Patates farcides de bolets, gratinades amb beixamel

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Vuit patates de mida mitjana
  • 500 grams de barreja de bolet en conserva
  • La meva salsa beixamel [Veure recepta]
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Una ceba picada
  • Conyac
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Formatge ratllat
  • Mantega

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una safata rectangular refractària
Una safata de porcellana gran
Una paella gran
Un buidador de fruites

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim les patates amb pell ben rentades, fins que estiguin cuites, i les deixem refredar.
Mentre es refreden les patates, saltem els bolets salpebrats amb un raig d'oli, fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i quan ja són tebis, els piquem amb un ganivet i els reservem.
A part, fem la beixamel com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
A continuació, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba picada, i quan ja la tenim mig rossa, hi afegim mig cullerot de sofregit de tomàquet, i una copa de conyac, i deixem que redueixi, i tot seguit hi afegim els bolets, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts, i ho retirem del foc.
Seguidament, agafem les patates, i les escapcem de les dues puntes, i amb l'estri per fer boles de fruita les anem buidant, i tot seguit les omplim amb la farsa de bolets, les posem a la safata refractària, les cobrim amb la beixamel, hi afegim el formatge ratllat i un toc de mantega, i les gratinem a 180º, fins que veiem que el formatge ja és ben daurat, i ja les podrem posar a la safata de porcellana, i les podrem servir a taula.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, tant ens pot servir com a primer plat, o com aperitiu.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1697 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: