Salsa de fons fosc de carn
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una carcassa de pollastre tallada a trossos
- Dues tires de costella de porc tallada a trossos
- Dues ales de pollastre tallades a trossos
- Sis tacs de carn de vedella per estofar
- Cinc tomàquets madurs
- Una branca d'api
- Una ceba mitjana tallada a rodanxes
- Una pastanaga tallada a rodanxes
- Quatre alls pelats aixafats
- Una fulla de llorer
- Una branca de romaní
- Una branca de farigola
- Un got de vi negre
- Mig got de conyac
- Aigua
- Nata líquida
- Farina
- Mantega
10 racions
Utensilis
Una safata fonda pel forn
Una cassola fonda metàl·lica
Un colador xinès
Un colador fi
Una paella gran
Un batedor de varetes
Una espàtula plana metàl·lica
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Un colador fi
Una espàtula de goma
Elaboració
Primerament, en una safata fonda posem: una branca d'api tallada a trossos, els alls aixafats, els tomàquets tallats a trossos, la pastanaga, el romaní, la carcassa, el pollastre, la vedella i la costella de porc, tot ben regat amb oli d'oliva, i mig got de conyac i espolsat amb farina, ho posem en el forn a 180º, i deixem que es cogui fins que tot plegat estigui ben daurat.
Seguidament, retirem les branques de romaní, farigola i el llorer, i ho posem en una olla mitjana, que arrenqui el bull, amb tres litres d'aigua a foc mitjà.
A part, en una paella sense oli, posem vuit rodanxes de ceba, fins que gairebé estiguin ben torrades, i les afegim a l'olla juntament amb la resta d'ingredients incloses les carns.
Tot seguit, desclassem la safata del forn amb el got de vi negre, ho afegim a l'olla, i deixem que bulli fins que hagi reduït fins a la meitat, passem la batedora elèctrica, ho passem pel colador xines amb la mateixa batedora, i tot seguit ho passem pel colador fi amb l'espàtula de goma a un cassó gran, on acabarem de fer la salsa de fons de carn.
Posem el foc a potencia mitjana, i anem remenant amb el batedor de varetes, hi afegim dues nous de mantega, un raig de nata líquida, i si veiem que queda massa líquida, l'espessim amb una mica de farina de blat amb un raig d'aigua freda, fins que estigui en el seu punt d'espessor, i ja la podem deixar refredar i la guardem en un atuell de plàstic amb tapa a la nevera.
3h
Notes
Aquesta salsa és molt elaborada, però val molt la pena fer-la, perquè la podem guardar en el congelador en bosses per racions.
Aquesta salsa, tant sols la corregirem de sal en el moment de fer-la servir.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2616 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.