Platillo de mongetes del ganxet estofades amb llagostins i botifarra culana negra
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una botifarra culana negra grossa
- 600 grams de mongetes del ganxet cuites
- 800 grams de llagostins de mida gran
- Oli d'oliva
- Sofregit de tomàquet
- Sal
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Una ceba picada en brunesa
- Dos alls pelats aixafats
- Una fulla de llorer
- Vi blanc
- Mitja ceba pelada
- Una branca d'api
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Una paella gran
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, pelem els llagostins i amb els caps i les pells fem un fumet lleuger amb: una branca d'api, una fulla de llorer i mitja ceba pelada, (a part dels caps i les pells dels llagostins), i mig cassó d'aigua.
Deixem que arrenqui el bull durant mitja hora, ho colem, i ho reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregim una ceba picada juntament amb dos alls pelats, i seguidament, hi afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i mig got de vi blanc i deixem que redueixi.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem els llagostins salpebrats uns cinc minuts, i tot seguit els flamegem amb mig got de conyac, i els reservem.
A continuació, afegim els llagostins i les mongetes a la cassola,juntament amb tres cullerots del fumet, ho remenem amb les nanses, corregim de sal, i tot seguit hi afegim la botifarra negra tallada a rodanxes d'un dit de gruix, i deixem que s'acabi de coure tot el conjunt set minuts més, apaguem el foc, i deixem que reposi cinc minuts abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: La cuina dels platillos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1108 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.