Tonyina a la marinera amb cols de Brussel·les
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera
tardor
hivern

Ingredients
- Un tros de tonyina de 800 grams (aproximadament), tallat a tacs regulars
- 500 grams de cols de Brussel·les
- Fumet de peix
- Sofregit de tomàquet
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Farina
- Un brot de julivert
- Una fulla de llorer
- Quatre alls pelats
- Una ceba tallada a la brunesa
- Vi blanc
5 racions
Utensilis
Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Elaboració
Primerament en una cassola fonda amb: aigua, sal i un brot de julivert, posem a coure les cols durant quinze minuts, i un cop cuites, les escorrem i les reservem.
Quan les cols ja estan fredes, les tallem en dues meitats, les passem per farina, i les fregim amb oli d'oliva fins que estiguin mig daurades, i les reservem en una safata amb un paper de cuina.
Seguidament, agafem els tacs de tonyina, els salpebrem i els enfarinem, i els sofregim en una paella amb oli d'oliva uns cinc minuts, i els reservem en una safata amb un paper de cuina.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picada, una fulla de llorer, i els alls aixafats.
Tot seguit, hi afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, deixem que redueixi i seguidament hi afegim quatre cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull durant uns dotze minuts, a continuació, hi afegim els tacs de tonyina juntament amb les cols, ho remenem amb les nanses de la cassola, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat deu minuts més, apaguem el foc, i ho deixem reposar cinc minuts abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina marinera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1210 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.