
Bolets en escabetx
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Aperitiu
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 600 grams de botons de rovellons
- Vinagre de cava o de poma
- Oli d'oliva
- Brou de pollastre
- Una ceba mitjana
- Romaní
- Farigola
- Llorer
- Sal
- Pebre negre en pols
- Pebre negre en gra
- Pebre vermell dolç
- Quatre alls amb pell
- Vi blanc
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli saltem els bolets escorreguts i salpebrats, fins que hagin deixat anar la seva aigua, i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba tallada a juliana juntament amb els alls amb pell i aixafats i un grapat de grans de pebre negre, fins que la ceba estigui ben fregida, i tot seguit hi afegim: una branca de romaní, un brot de farigola, i una fulla de llorer, deixem que es fregeixi tot plegat durant cinc minuts, i seguidament hi afegim mig got de vinagre, i mig got de vi blanc, deixem que redueixi, i tot seguit afegim una cullerada de pebre vermell i un cullerot de brou de pollastre, i deixem que cogui tot plegat a foc baix durant dotze minuts, hi afegim els bolets, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot el conjunt durant deu minuts més, i ja els tindrem a punt per servir a taula.
45min
Notes
Aquesta recepta, com que la farem amb bolets en conserva, la podem fer durant tot l'any.
Aquesta recepta, tant ens pot servir per fer l'aperitiu, com a guarnició pel plat que vulguem, o com a primer plat amb unes mongetes del ganxet saltades.
Etiquetes:
La cuina dels escabetxos
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2588 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.