Bunyols de panses de Corint
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Bunyols
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un quilo de farina tamisada
- 200 grams de sucre
- Un sobre de llevat en pols
- Un rovell d'ou
- Un pessic de sucre de vainilla
- Un raig d'essència de llimona
- Un litre de llet sencera
- Un raig d'oli d'oliva
- Oli de gira-sol
- 400 grams de panses de Corint
- Mitja copa de cassalla
- Sucre per espolsar els bunyols
12 racions
Utensilis
Una aranya de filferro
Una paella fonda
Un bol de vidre gran
Una safata de cartró amb blonda
Un batedor de varetes
Una espàtula de fusta
Un cassó gran
Un colador fi
Una safata plana amb un paper de cuina
Elaboració
En un bol de vidre gran posem: la farina tamisada, el sucre, el llevat, el rovell d'ou, el sucre de vainilla, l'essència de llimona, un raig d'oli d'oliva, i la mitja copa de cassalla, tot seguit anem afegint la llet poc a poc, tot remenant amb el batedor de varetes, fins aconseguir una pasta fina i homogènia ni massa clara ni massa espesa.
A part, en un cassó amb aigua bullint, escaldem les panses durant cinc minuts, i seguidament, les colem i les afegim a la pasta tot remenant amb l'espàtula de fusta, i ho deixem reposar durant dues hores a la nevera abans de fregir els bunyols.
Seguidament, posem una paella fonda amb oli de gira-sol en el foc, i quan ja és ben calent, amb dues culleres soperes, anem agafant una mica de pasta amb panses, i ho anem fregint tot remenant amb l'aranya perquè no es cremin i estiguin ben daurats els bunyols, un cop fregits, els anem posant damunt una safata plana amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli, i els espolsem amb sucre.
A continuació, els anem repartint en una safata de cartró amb la seva blonda, i ja els tindrem a punt per servir-los a taula.
3h
Etiquetes: La cuina del bunyols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1889 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.