Sancocho

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Dominicana, República
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 quilo i 580 grams de carn de boví tallada a trossos petits
  • El suc de 2 llimones
  • 1 culleradeta de coriandre o julivert picats
  • Mitja culleradeta d'orenga en pols
  • 1 cullerada de picada d'all
  • 1 culleradeta i mitja de sal, dividides
  • 4 cullerades d'oli
  • 1 quilo i 580 grams de pollastre tallat a trossos petits
  • 2 panotxes de blat de moro tallades a rodanxes de 2 centímetres i mig
  • 230 grams de nyam tallat a trossos petits
  • 230 grams d'auyama tallada a trossos petits
  • 230 grams de yautía tallada a trossos petits (opcional)
  • 3 plàtans verds, 2 tallats a rodanxes de 2 centímetres i mig
  • 230 grams de iuca tallada a trossos petits

12 racions

Elaboració

1. Comencem posant la carn de boví en un bol gran. Afegim el suc de llimona i assaonem amb el julivert o coriandre, l'orenga, la picada d'all i 1 culleradeta de sal.
Barregem bé i deixem marinar per una hora.
2. En una olla gran, escalfem l'oli a foc alt i hi incorporem la carn de boví; cuinem fins que dauri.
3. Afegim el pollastre i el blat de moro i cuinem remenant per un parell de minuts.
4. Abaixem el foc a mig i hi aboquem 2 litres i mig d'aigua. Cuinem a foc lent fins que arrenqui a bullir.
5. Un cop que l'aigua comenci a bullir, hi afegim l'auyama, el plàtan tallat i els tubercles (nyam, yautía i iuca). Ratllem o raspem amb un ganivet el plàtan sencer per a convertir-lo en polpa i l'afegim a l'olla.
6. Deixem coure a foc baix, tapat, fins que els últims ingredients afegits estiguin ben cuits, s'hauria d'haver espessit una mica. Si s'asseca massa, afegirem aigua segons calgui.
Assaonem amb mitja culleradeta de sal o al gust.
7. Retirem del foc i servim acompanyat d'arròs blanc i unes rodanxes d'alvocat. També es pot presentar amb salsa picant a un costat del plat o, encara millor, amb agre de taronja dominicà.

1h 25min

Notes

Els queviures essencials del sancocho són la iuca, el plàtan i l'auyama. Si no en tenim algun, utilitzarem una quantitat proporcional de iuca, plàtan i auyama dels que no tinguem.


Etiquetes:           Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2501 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Josuè O'Donell diu:
1 quilo i 580? D'on surten aquestes mesures Moises? No seria més normal posar un kilo i mig?
Moisés de Tomás Rivas diu:
Sí, és clar, en realitat el sancocho dominicà és de set carns (deluxe), però una versió més senzilla de la recepta és de boví i pollastre (aquesta). Les quantitats de carns són les proporcionals a les set, pesos de lliures a quilos.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: