Sancocho
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Dominicana, República
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 quilo i 580 grams de carn de boví tallada a trossos petits
- El suc de 2 llimones
- 1 culleradeta de coriandre o julivert picats
- Mitja culleradeta d'orenga en pols
- 1 cullerada de picada d'all
- 1 culleradeta i mitja de sal, dividides
- 4 cullerades d'oli
- 1 quilo i 580 grams de pollastre tallat a trossos petits
- 2 panotxes de blat de moro tallades a rodanxes de 2 centímetres i mig
- 230 grams de nyam tallat a trossos petits
- 230 grams d'auyama tallada a trossos petits
- 230 grams de yautía tallada a trossos petits (opcional)
- 3 plàtans verds, 2 tallats a rodanxes de 2 centímetres i mig
- 230 grams de iuca tallada a trossos petits
12 racions
Elaboració
1. Comencem posant la carn de boví en un bol gran. Afegim el suc de llimona i assaonem amb el julivert o coriandre, l'orenga, la picada d'all i 1 culleradeta de sal.
Barregem bé i deixem marinar per una hora.
2. En una olla gran, escalfem l'oli a foc alt i hi incorporem la carn de boví; cuinem fins que dauri.
3. Afegim el pollastre i el blat de moro i cuinem remenant per un parell de minuts.
4. Abaixem el foc a mig i hi aboquem 2 litres i mig d'aigua. Cuinem a foc lent fins que arrenqui a bullir.
5. Un cop que l'aigua comenci a bullir, hi afegim l'auyama, el plàtan tallat i els tubercles (nyam, yautía i iuca). Ratllem o raspem amb un ganivet el plàtan sencer per a convertir-lo en polpa i l'afegim a l'olla.
6. Deixem coure a foc baix, tapat, fins que els últims ingredients afegits estiguin ben cuits, s'hauria d'haver espessit una mica. Si s'asseca massa, afegirem aigua segons calgui.
Assaonem amb mitja culleradeta de sal o al gust.
7. Retirem del foc i servim acompanyat d'arròs blanc i unes rodanxes d'alvocat. També es pot presentar amb salsa picant a un costat del plat o, encara millor, amb agre de taronja dominicà.
1h 25min
Notes
Els queviures essencials del sancocho són la iuca, el plàtan i l'auyama. Si no en tenim algun, utilitzarem una quantitat proporcional de iuca, plàtan i auyama dels que no tinguem.
Etiquetes: Cuina internacional Estofat República Dominicana Sopa Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2501 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.