Macarrons Saboiarda
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Itàlia → Saboia
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 grs. de macarrons
- 1 ceba
- 100 grs. de pernil dolç
- 1 cullerada sopera (generosa) de farina
- 250 ml. de llet
- Formatge ratllat per a gratinar (opcional)
- Oli, sal, pebre
4 racions
Elaboració
Posar els macarrons a bullir en aigua i sal, seguint les instruccions del fabricant.
Mentrestant, en una cassola, cobrir el fons d'oli, i sofregir-hi la ceba tallada en juliana (a tires) (Podeu fer-ne aros, i llavors tallarlos per la meitat)
Quan comenci a ser transparent, afegir-hi el pernil dolç també picat. Quasi immediatament, abocar-hi la farina, amb el foc ben baix.
Incorporar-hi poc a poc la llet (tèbia) i continuar amb el foc baix, i remenant perquè no s'enganxi, fins que quedi una beixamel. (Uns 10 minuts). Si fa falta, afegir-hi llet, de manera que la beixamel resultant sigui més aviat clareta.
Rectificar de sal i pebre a gust de cadascú.
Afegir-hi els macarrons bullits i escorreguts, i deixar-ho al foc tot junt un parell de minuts més, sempre remenant.
Ja es pot servir així, encara que opcionalment, es pot gratinar amb formatge ratllat.
30min
Notes
Les mesures són aproximades, i varien segons el gust de cada cuiner. Jo, per fer la recepta, les he demanat a la Mariona (la meva dona) i la seva contesta sempre és la mateixa: "a bell ull"
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2499 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.