Macarrons Saboiarda

Categoria:
Típica de: Itàlia → Saboia
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 300 grs. de macarrons
  • 1 ceba
  • 100 grs. de pernil dolç
  • 1 cullerada sopera (generosa) de farina
  • 250 ml. de llet
  • Formatge ratllat per a gratinar (opcional)
  • Oli, sal, pebre

4 racions

Elaboració

Posar els macarrons a bullir en aigua i sal, seguint les instruccions del fabricant.
Mentrestant, en una cassola, cobrir el fons d'oli, i sofregir-hi la ceba tallada en juliana (a tires) (Podeu fer-ne aros, i llavors tallarlos per la meitat)
Quan comenci a ser transparent, afegir-hi el pernil dolç també picat. Quasi immediatament, abocar-hi la farina, amb el foc ben baix.
Incorporar-hi poc a poc la llet (tèbia) i continuar amb el foc baix, i remenant perquè no s'enganxi, fins que quedi una beixamel. (Uns 10 minuts). Si fa falta, afegir-hi llet, de manera que la beixamel resultant sigui més aviat clareta.
Rectificar de sal i pebre a gust de cadascú.
Afegir-hi els macarrons bullits i escorreguts, i deixar-ho al foc tot junt un parell de minuts més, sempre remenant.
Ja es pot servir així, encara que opcionalment, es pot gratinar amb formatge ratllat.

30min

Notes

Les mesures són aproximades, i varien segons el gust de cada cuiner. Jo, per fer la recepta, les he demanat a la Mariona (la meva dona) i la seva contesta sempre és la mateixa: "a bell ull"


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2499 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Nani Nolla diu:
Hola Josep,
Una de les coses que més me molesten és haver de pesar i comptar el temps en les receptes, perquè estic acostumada a fer-ho a ull i així ho faig. Tinc un llibre de cuina que només posen els ingredients sense quantitats i allà tu t'espavilis amb el temps. Salutacions
Josep Murlà Janó diu:
Al meu pare (cuiner vocacional i professional) li recordo dos llibres que eren la seva bíblia de la cuina: "La guide culinaire" i "Ma cuisine" d'August Escoffier. En cap dels dos hi ha ni quantitats ni temps. Exactament igual que el que tu dius.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: