Panets de mató

Ingredients

  • 500g de farina de força
  • 30g de sucre
  • 25g de llevat fresc
  • 200g de mató
  • 125 de llet
  • 1 ou (+ un altre ou per pintar-los)
  • 60g de mantega
  • un polsim de sal.

12 racions

Elaboració

Desfem el llevat en la llet tèbia.
Hi afegim el sucre, l'ou una mica batut, la mantega en pomada i el polsim de sal.
Hi anem incorporant a poc a poc el mató.
Ara és el moment de començar a amassar a mesura que anem afegint la farina.
Ho hem de treballar fins aconseguir una massa que no s'enganxi als dits.
Ho deixem reposar una hora, com a mínim, en un lloc sense corrents d'aire i atemperat. Quan hagi passat aquesta estona veureu que ha doblat el seu volum. Ara toca donar la forma als panets i posar-los a la safata del forn. Els pintarem amb ou batut i els deixarem reposar una hora més.
Preescalfem el forn a 200º i els posem a coure fins que vegem que estan dauradets per sobre, uns 15 -20 minuts.

3h

Notes

El temps d'elaboració l'hem de dividir en quatre apartats:
- l'elaboració de la massa
- el primer tempos de repós
- Donar forma als panets
- elsegon temps de repós
- la cuita

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1615 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: