Melmelada de móres
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Confitures
Estació: estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 kg de móres
- 750 g de sucre
- el suc d'una llimona
- un bon raig de patxaran
- pots de vidre esterilitzats
Elaboració
Al vespre, un cop rentades les móres barrejar-les amb el sucre.
Afegir-hi el raig de licor (el que es vulgui i si es vol).
No necessàriament cal fer-ho.
A mi m'agrada perquè li dóna un toc diferent.
A l'endemà les posarem en una cassola, jo la tinc de ferri colat i va molt bé, i començarem a coure a foc mig.
Quan comencin a bullir, sempre remenant amb una cullera de fusta, hi afegirem el suc de la llimona.
Ho tindrem al foc entre 15 i 20 minuts.
Si veieu que el fruit està molt sencer podeu passar la batedora i deixar coure uns 10 minuts més perquè s'espessi.
Posarem la melmelada en els pots nets i esterilitzats.
Els tancarem ben fort i posarem de cap per avall fins que es refredin.
Etiqueterem i cap el rebost.
Notes
És agost i és temps de móres.
El diumenge per la tarda va fer un temps ideal per anar-ne a buscar.
Ja és una tradició de fa molts anys de fer aquesta melmelada.
Aquí teniu el resultat.
Ideal per endolcir els iogurts naturals i les torradetes de diumenge matí.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4030 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.