Escalivada amb ganyims i anxoves
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Ganyims
- Anxoves (de llauna)
- Pebrots vermells
- Albergínies
- Tomàquets madurs
- Oli d'oliva
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Una safata plana pel forn
Un bol de vidre gran
Una safata de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, escalivem les verdures. Qui pugui fer-ho a la brasa, millor, però sinó, també ho podem fer en el forn. Els ganyims, els dessalem un dia abans, tot anar cambiant l'aigua.
Un cop escalivades les verdures, les pelem, les tallem a trossos menuts, i les posem en un bol. Seguidament, afegim els ganyims i les anxoves tallats a trossets. Després ratllem els tomàquets, i ho barregem tot plegat. Ho fiquem en una safata, ho amanim amb força oli d'oliva, ho espolsem amb pebre negre en pols, i ja és llest per menjar.
Nota- Aquesta recepta, la podem servir damunt una llesca de pa de pagès torrada i regada amb oli d'oliva. ! és excel·lent !
30min
Notes
Els ganyims són la tonyina salada, de color més fosc.
Pel contrari, hi ha la tonyina de color més clar, que és més fina, peró també és més cara.
Gastronomicament parlant, són més gustossos els ganyims, que la tonyina més clara.
Etiquetes: Cuina de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3947 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.