Sofraja de vedella amb pomes i nous

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Itàlia → Tot el païs
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis talls de Sofraja de vedella de 250 grams cadascun
  • 200 grams de nous pelades
  • Sis pomes Golden
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Sal
  • Vi negre a dojo
  • Dues cebes
  • Dues pastanagues
  • Pebre negre en gra
  • Sis alls pelats
  • Sis tomàquets madurs
  • Dues branques d'àpi
  • Un pot de bolets variats

6 racions

Utensilis

Un atuell de plàstic fondo
Una cassola de terrissa gran
Un colador xinès
Una batedora elèctrica
Una cassola de terrissa gran

Elaboració

En un recipient fondo posem: els talls de sofraja salpebrats, la meitat de nous pelades, les pomes Golden pelades i tallades a trossos (només tres) les altres les reservem, dues cebes pelades i tallades a juliana, els alls pelats, l'api tallat, els tomàquets tallats i les pastanagues tallades.
Seguidament, afegim els grans de pebre negre, i ho cobrim amb vi negre, i ho deixem macerar 20 hores, abans de fer-ho. (un dia per altre).
El dia de fer-ho, agafem totes les verdures, i les posem a fregir en una cassola amb oli d'oliva.
A part, agafem els talls de sofraja, els enfarinem i els fregim en una paella amb oli d'oliva, un cop fregits, els reservem. Un cop cuites les verdures, hi afegim aigua i deixem que coguin una estona més.
Després, passem la batedora elèctrica i ho passem pel colador xinès amb l'ajuda de la mateixa batedora, i ho posem en la cassola de terrissa on acabarem de fer la recepta.
Afegim els talls de sofraja i deixem que coguin a foc lent, fins que la carn estigui cuita. Seguidament, afegirem la resta de pomes i nous, el pot de bolets, i deixarem que cogui tot plegat fins que tot el conjunt estigui ben cuit, corregim de sal, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola.

2h

Notes

Aquesta recepta, l'anomeno Sofraga de vedella, que és com s'anomena a l'Ossobuco en català, encara que ja ens hem acostumat a demanar-la a la carnisseria, pel seu nom en Italià.( Ossobuco).


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1538 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Marga Elias diu:
Quim, acabo de llegir la teva recepta i segurament la faré per que em sembla que ha d'estar molt bona.
A casa agrada molt la "sofraja" que jo no sabia que es deia així a l'ossobuco. Gràcies per les teves paraules.
Quim Lleonart diu:
Amiga Marga, gracies pel teu comentari. Sempre que tinguis un dubte sobre cuina, pots consultar-me si ho desitjes. Rep una salutació. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: