Guatlles en escabetx
Categoria:
Carns
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis guatlles ( una per comensal )
- Sal
- Pebre negre en gra
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Tres fulles de llorer
- Dues pastanagues tallades a rodelles
- Una cabessa d'alls tallada per la meitat ( sense pelar )
- Una ceba tallada a juliana
- Oli d'0liva
- Ví blanc
- Vinagre blanc
- Aigua
6 racions
Elaboració
En una cassola de terrissa, posem oli d'oliva i fregim: la ceba, els alls, els brots d'herbes, les pastanagues, el llorer i els grans de pebre negre.
Quan tot plegat és fregit, afegin un raig de vi i un altra de vinagre. Deixem que redueixi una mica, i tot seguit, afegim un raig d'aigua.
Quan ja comença a bullir, afegim les guatlles salpebrades i ben netes ( sense el coll ), i a foc ben baix, deixem que coguin.
Quan són cuites, corregim de sal i ja són llestes per servir a taula.
40min
Notes
Com guarnició per aquest plat, i per d'altres, podem agafar unes cebetes de platillo i les fem caramelitzades. En una paella, posem unes cebetes de platillo, sal, sucre i oli , a foc ben vaix. Quan són mig cuites, afegim: mel, vi negre i vinagre de Mòdena.
Les deixem coure a foc ben baix, fins que són toves, i ja les podem fer servir per qualsevol plat de carn.
Etiquetes: Guatlles en escabetx Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3834 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.