Guatlles farcides sobre llit de col

Categoria:
Típica de: Mallorca
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 2 Guatlles senceres i netejades
  • Una collerada de carn picada de porc
  • Un tros de botifarra negre o botifarró
  • 6 Fulles de col grosses
  • 6 cebes tendres
  • 4 alls tendres
  • 6 tomàquets de ramellet triturats
  • 1 llauna de rovellons sencers al natural
  • un grapat d'ametlles,avellanes i panses de Corint
  • Una collerada de sobrassada
  • Una copa de conyac
  • 1 litre d'aigua
  • Oli d'oliva, sal i pebre negre

2 racions

Elaboració

Es barreja la botifarra negre o el botifarró tallats a trossos ben petits amb la carn picada, es sal-pebre i se li afageix un grapat de panses de Corint. Es fa un tall a la pell de l'abdómen de les guatlles i es farceixen amb aquesta barreja. S'emboliquen amb tres fulles de col i amb un cordill de cuina es lliguen els farcells ben apretats. Es reserven.
En una cassola de fang se li posa oli d'oliva i quan està calent es sofreigexen les cebes i els alls tendres tallats a quadrets petits incloent part de les fulles verdes. Abans que comenci a dorar-se, se li afageix el tomàquet triturat, sal i un polsim de pebre negre. Quan veieu que el sofregit està al punt li afagiu una collerada de sobrassada i ho remaneu per tal que es desfaci. Li afagiu una coà de conyac i deixeu que es vagi fent a foc lent fins que hagi reduit la meitat.
Sense apagar el foc, afegiu els farcells de col amb les guatlles, els rovellons i ho cobriu tot amb aigua calenta. Tapeu la cassola i deixeu que vagi bullint a foc lent durant uns tres quarts d'hora. Rectifiqueu de sal aneu donant voltes als farcellets perque es facin per igual els dos costats.
En un morter piqueu un grapat d'ametlles i avellanes torrades i ho afagiu al guisat quan veieu que falten uns cinc minuts per a tancar el foc.
Quan hagin passat els tres quarts d'hora, apagueu el foc i deixeu reposar el guisat uns quince minuts més.
Ja es pot servir.

1h 30min

Notes

Emplatar: treieu els cordills dels farcells i els obriu deixant que les fulles de col cobreixin el fondo dels plats i que es vegi la guatlla. Adorneu amb els rovellons sencers i unes cullerades del suc.


Recepta de cuina de Guatlles farcides sobre llit de col
Guatlla farcida sobre llit de col
per Salvador Colomer Costa

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2238 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: