Guatlles farcides sobre llit de col
Categoria:
Carns
Típica de: Mallorca
Estació: hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 Guatlles senceres i netejades
- Una collerada de carn picada de porc
- Un tros de botifarra negre o botifarró
- 6 Fulles de col grosses
- 6 cebes tendres
- 4 alls tendres
- 6 tomàquets de ramellet triturats
- 1 llauna de rovellons sencers al natural
- un grapat d'ametlles,avellanes i panses de Corint
- Una collerada de sobrassada
- Una copa de conyac
- 1 litre d'aigua
- Oli d'oliva, sal i pebre negre
2 racions
Elaboració
Es barreja la botifarra negre o el botifarró tallats a trossos ben petits amb la carn picada, es sal-pebre i se li afageix un grapat de panses de Corint. Es fa un tall a la pell de l'abdómen de les guatlles i es farceixen amb aquesta barreja. S'emboliquen amb tres fulles de col i amb un cordill de cuina es lliguen els farcells ben apretats. Es reserven.
En una cassola de fang se li posa oli d'oliva i quan està calent es sofreigexen les cebes i els alls tendres tallats a quadrets petits incloent part de les fulles verdes. Abans que comenci a dorar-se, se li afageix el tomàquet triturat, sal i un polsim de pebre negre. Quan veieu que el sofregit està al punt li afagiu una collerada de sobrassada i ho remaneu per tal que es desfaci. Li afagiu una coà de conyac i deixeu que es vagi fent a foc lent fins que hagi reduit la meitat.
Sense apagar el foc, afegiu els farcells de col amb les guatlles, els rovellons i ho cobriu tot amb aigua calenta. Tapeu la cassola i deixeu que vagi bullint a foc lent durant uns tres quarts d'hora. Rectifiqueu de sal aneu donant voltes als farcellets perque es facin per igual els dos costats.
En un morter piqueu un grapat d'ametlles i avellanes torrades i ho afagiu al guisat quan veieu que falten uns cinc minuts per a tancar el foc.
Quan hagin passat els tres quarts d'hora, apagueu el foc i deixeu reposar el guisat uns quince minuts més.
Ja es pot servir.
1h 30min
Notes
Emplatar: treieu els cordills dels farcells i els obriu deixant que les fulles de col cobreixin el fondo dels plats i que es vegi la guatlla. Adorneu amb els rovellons sencers i unes cullerades del suc.
Etiquetes: Guatlles Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2238 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.