Tronc de lluç al forn
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre troncs de lluç, ( un per comensal, de tres dits de gruix, aprox.)
- Alls laminats
- Quatre caienes ( bitxos )
- Oli d'oliva
- Sal
- Patates tallades a rodelles
- Melmelada de ceba, ( esta en les meves receptes)
4 racions
Utensilis
Una safata plana pel forn
Quatre plats plans de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, en una paella amb oli d'oliva, fregim les patates tallades a rodelles.
Seguidament, en una safata per anar al forn, fem un llit amb les patates, i una mica de melmelada de ceba, pel damunt.
Amb el forn precalentat a 180º, posem el tronc de lluç, damunt del llit de patates, el salpebrem, hi afegim un raig de ví, i un bon raig d'oli d'oliva, i l'enfornem, fins que és cuit. A part, en un cassó, fregim els alls laminats, i uns bitxos ( caienes), quan traiem els troncs del forn, els reguem amb els alls i els bitxos, i un rajolí d'aquest oli, i ja els podrem servir a taula.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6912 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.