Platillo de xai
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dos braons de xai, tallats a trossos regulars
- Dos pits de xai, tallats a tires
- Tres colls de xai, tallats a trossos regulars
- 200 grams de pèsols congelats
- Una ceba picolada
- Sis alls pelats
- Dues fulles de llorer
- Sal
- Oli d'oliva
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Vi ranci
- Conyac
- 200 grams de cebetes de platillo
- Sucre
- Mel
- Pebre negre en pols
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Elaboració
En una paella amb oli d'oliva, posem : les cebetes de platillo, un polsim de sucre, sal, i un raig de mel. Deixem que vagin coent-se a foc baix, fins que siguin toves.
A part, en una cassola de terrissa, posem: un raig d'oli d'oliva, i els talls de xai salpebrats. Ho fregim una estona, fins que són rossos. Seguidament, afegim: la ceba, els alls pelats, el llorer, i un cullerot de sofregit de tomàquet.
Quan ha fregit tot plegat una estona, afegim un raig de conyac, i vi ranci. Deixem que redueixi, i tot seguit afegim brou de pollastre, que cobreixi la carn.
Tot seguit, posem els pèsols i les cebetes ja cuites, i deixem que cogui tot plegat, fins que tot plegat ja és cuit. Ho corregim de sal, i ho deixem cinc minuts més, abans de treure-ho a taula, en la mateixa cassola amb una estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels platillos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3585 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.