Carxofes amb vinagreta de verduretes
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos quilos de carxofes, de mida mitjana
- Sal
- Aigua
- Un brot de julivert
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell
- Una ceba mitjana
- Cent grams de mongetes de Santa Pau, cuites
- Vinagre de Mòdena
- Mostassa
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
4 racions
Elaboració
Agafem les carxofes, els hi traiem les fulles més grosses, les escapsem per la part de dalt, i les tallem a lo llarg en trossos d'un dit de gruix.
Seguidament, les bullim amb: aigua, sal, i el brot de julivert, perqué no s'ennegreixin.
Un cop cuites, les escorrem, i les posem en una safata de porcellana, hon les servirem.
A part en un bol gran, posem: un polsim de sal, un polsim de pebre negre en pols, una culleradeta de mostassa, els suc de mitja llimona, un raig de vinagre de Mòdena, i anem afegint-hi oli d'oliva, tot remenant amb l'ajud del batedor de varetes, fins aconsseguir la quantitat de vinagreta desitjada.
A part, agafem: el pebrot verd, el pebrot vermell, i la ceba pelada, i ho picolem tot plegat, en brunoise, ben menuda.
Ho afegim a la vinagreta, juntament, amb les mongetes, i ho remenem ben remenat.
Seguidament, amb aquesta vinagreta, amanim les carxofes, i ja les podrem servir a taula.
1h
Notes
Aquesta recepta, també la podem fer amb carxofes congelades, ( peró millor si són naturals).
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1239 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.