Amanida de bacallà, llagostins i porros confitats , amb romesco
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 grams de bacallà esqueixat, ( dessalat )
- Tres porros tallats a rodelles menudes
- Dorze llagostins, de mida mitjana ( pelats en crú)
- Salsa romesco, ( està en les meves receptes )
- Oli d'oliva
- Sal
- Mel
- Aigua
- Julivert picolat
4 racions
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa, del tamany de crema catalana.
Elaboració
Primer de tot, bullim els llagostins amb aigua i sal, uns cinc minuts, i quan son cuits els refredem amb aigua, sal, i glaçons de gel.Tot seguit, n'agafem quatre, i els tallem fins la meitat, a lo llarg, i els reservem. ( Els llagostins els aurem pelat en crú, abans de bullir-los ).
La resta de llagostins, els tallem en très trossos, i els posem en un bol.
Seguidament, tallem el bacallà ja dessalat, en trossos ben menuts, i els afegim en el bol.
A part, en una paella amb oli d'oliva, i a foc molt suau, fregim els porros tallats a rodelles menudes, amb un polsim de sal, i un rajolí de mel.Quan ja són confitats, els afegim amb la resta d'ingredients, hi afegim la quantitat de romesco que ens agradi.
Ho remenem tot ben remenat, i ja podrem fer la presentació del plat.
Tombem la cassoleta damunt un plat, tot fent un niu, i al servir-ho a taula, posarem en el centre del motlle, el llagostí obert, que teniem reservat. Ho espolsem amb julivert picolat, i ja ho podrem servir a taula.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2745 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.