Mongetes de Balaguer, bullides
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 600 grams de mongetes de Balaguer
- Sal
- Aigua
- Tres claus d'especie
- Una ceba pelada
- Una cabessa d'alls, tallada en dues meitats,( sense pelar)
- Dues fulles de llorer
- Un polsim de bicarbonat
- Oli d'oliva
6 racions
Utensilis
Una aranya de filferro
Elaboració
La nit abans de coure les mongetes, les posarem en remull amb aigua, i un polsim de bicarbonat. En el moment de coure-les, les rentem ben rentades, i les posem en una olla amb aigua suficient, tot afegint-hi: els alls, el llorer, i la ceba amb els claus d'especie, clavats. Un cop l'aigua arrenqui a bullir, abaixem el foc, i a potencia mitjana, deixem que es vagin coent. A mitja cocció, corregim de sal, i anem en compte que no es desfacin, fins que són cuites. En el moment de posar-les en el plat, ho fem amb l'ajud d'na aranya perquè s'escorrin ben bé. Un cop en el plat, les amanirem amb un raig d'oli d'oliva, i ja les podrem servir a taula, i !! bonprofit!!.
1h
Notes
Les mongetes de Balaguer, són tant bones, que no cal fer-hi res perque resultin un plat excel·lent. Avui, les farem simplement bullides, com a regal per l'amiga, Merce Montardit.
Aquestes mongetes, quan anava a Balaguer, les menjava en el restaurant El Pont, que no se si encara existeix, i es menjava molt bé.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1165 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.