Pasta amb sardines
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Itàlia → Palerm
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un bon ram de flors de fonoll silvestre
- 500 g de bucatini
- 500 g de sardines fresques
- 1 ceba
- Un bon grapat de pinyons
- Safrà
- Un grapat de panses
- Farina de galeta
- Oli i sal
4 racions
Elaboració
Es posa una olla al foc amb aigua abundant amb sal i s'hi fa bullir el fonoll salvatge. Es netegen les sardines, es treuen les espines i es posen les panses en remull. En una paella s'escalfa l’oli i s'hi sofregeix la ceba. S'hi afegeixen les sardines (se'n poden reservar algunes per fregir-les i servir-les senceres). Es barreja bé fins que les sardines quedin desfetes i s'afegeixen els pinyons prèviament torrats i el safrà, que farà canviar el color i l'aroma. Tot seguit s'hi afegeixen les panses i una part del fonoll bullit tallat petit. Si tot plegat queda molt espès, s'hi afegeixen unes cullerades de l'aigua on s'ha bullit el fonoll. Mentre, es bull la pasta, que ha de ser llarga, l’ideal són bucatini, ziti o fusili napolitans, però també es pot fer amb espagueti més aviat gruixut. En una paella amb oli es fregeixen les sardines que s'han reservat, mentre en una altra es torra una mica la farina de galeta que s'afegirà a la salsa de sardines. Quan la pasta estigui al dente, es cola, en un bol es barreja la salsa i la pasta i es barreja bé. Es serveix amb les sardines fregides a sobre la pasta.
30min
Notes
Podeu collir les flors de fonoll que encara creixen en molts camps. També es pot fer servir fonoll sec, però el fresc sempre serà més aromàtic.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2665 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.