Lacón amb grelos o sol
Categoria:
Carns
Típica de: Espanya → Galicia
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 lacón de 2 kg. aproximadament
- Grelos (cabdells de les nabizas (fulles del nap))
- patates
- xoriços
- Pebre vermell picant
4 racions
Elaboració
Cal dessalar el lacón (Brazuelo salat del porc gallec) en una gran cassola durant dos dies, canviant-li l'aigua cinc o sis vegades.
Es tira l'aigua en què s'ha dessalat el lacón i es posa a coure aquest en una cassola de grans dimensions, plena d'aigua, durant dues hores, aproximadament.
Transcorregut aquest temps, es treu el lacón de la cassola i es tiren en aquesta els xoriços i les patates, pelades i senceres. Als 20 minuts s'incorporen els grelos i el lacón a la cassola, i es deixa coure uns 10 minuts més.
El lacón se serveix sencer en una font, i els xoriços, les patates i els grelos en una altra.
Jo, el prefereixo sol amb pebre vermell picant, com a la foto.
2h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1042 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.