Truita de Dijous Llarder
Categoria:
Ous i làctics
Tipus de plat: Truita
Estació: hivern
Ingredients
Ingredients:
- Ous
- Botifarra d'ou
- Cansalada
- Mongetes del Ganxet cuites
- Alls tendres
- Sal
- Oli d'oliva verge extra
Elaboració
Fregim la cansalada amb uns alls tendres petitons i a continuació pasem una mica la botifarra per la paella.
Batem els ous, els salem una mica, barregem tots els ingredients i fem la truita.
Notes
El dijous anterior al Dimecres de Cendra, conegut, popularment, com a Dijous Gras, Jarder o Llarder, és el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval arreu del país. Aquest dia és costum celebrar àpats familiars que tenen per protagonista a tot tipus de menges que combinen els ous amb la carn.
A Catalunya és conegut popularment com a "Dia de la truita", ja que és tradicional menjar la truita de botifarra d'ou, entre altres, com els pastissos de truites a la xatonada de Vilanova, truites de carxofes, d'alls tendres etc.
Aquesta és la que hem fet nosaltres i que potser és la més tradicional.
Etiquetes: Dijous Gras Truites Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4117 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.