Migas del pastor
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Pa
Típica de: Espanya → Castella-Extremadura
Dieta: hipocalòrica
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 1 bossa de preparat per molles, o mollar uns 500gr de pa del dia anterior.
- 150gr de xoriço
- 150 grams de cansalada.
- 5 grans d'all.
- 1 culleradeta de pebre vermell de la Vera (pot ser picant)
- Oli oliva
- Aigua
- Sal
- 4 ous (opcional)
4 racions
Elaboració
1. Si no teniu la bossa de molles haurem de mollar el pa del dia anterior a llesques fines, després en tires i les tires al seu torn en quadradets aproximadament d'un centímetre.
2. Col • locar les molles en una font àmplia i "ducharlas" amb un got d'aigua. Dic ducharlas, perquè haurem d’escampar bé l'aigua per totes les molles a manera de dutxa, podreu fer-ho amb la mà o amb un colador metàl • lic. Deixem reposar unes dues hores més o menys.
3. Mentre el pa es remulla tallem la cansalada a daus i el xoriço a rodanxes.
4. Posem a escalfar aproximadament un dit d'oli en una cassola àmplia , i sofregim els alls sencers i retirem quan ja estiguin ben daurats.
5. Incorporem el xoriço i retirem també quan estigui fregit.
6. El mateix mètode amb la cansalada, la incorporem i quan està ben cuita la retirem.
7. Afegim la culleradeta de pebre vermell remenant bé perquè no es cremi, llavors tirem les molles donant voltes fins que s'impregnin bé removent constantment durant uns quants minuts fins que estiguin ben fetes.
8. Afegim a les molles el xoriço, la cansalada i els alls i remenem per ajuntar bé tot.
9. Deixem reposar cinc minuts tapat fora del foc.
10. En aquests cinc minuts de repòs aprofitem per fregir els ous.
11. Servim les molles en cassoletes individuals amb un ou fregit a cada ració.
20min
Notes
No he posat el temps de tenir les molles 2 hores en remull
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1579 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.