Mongetes rogenques, estofades amb bolonyesa, amb un toc picant

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 grams de mongetes rogenques
  • Dues fulles de llorer
  • Una ceba tallada en dues meitats
  • Una cabessa d'alls
  • Sal
  • Aigua
  • Salsa bolonyesa,( està en les meves receptes)
  • Un pot de salsa Tabasco
  • Bicarbonat

6 racions

Elaboració

Primer de tot, posem les mongetes en remull la nit abans, amb aigua, i un polsim de bicarbonat. En el moment de coure-les, les posem en una olla amb aigua, un polsim de sal, la ceba, el llorer, i els alls.
Quan són cuites, les reservem. A part, en una cassola de terrissa, fem la salsa bolonyesa, segons explico a la meva recepta, i un cop feta, afegim les mongetes ben escorregudes, i ho remenem tot ben remenat. Seguidament, corregim de sal, i anem afegint-hi la salsa de tabasco, fins al punt de picant, que ens agradi.
Tot seguit, deixem que acabi de coure uns deu minuts més, i ja ho tindrem a punt per gaudir de un plat Mexicà, a l'estil Català.

1h

Notes

Aquesta recepta, és una variant del plat Mexicà, " chili con carne ", que jo feia per els turistes anglesos, a la Costa Daurada, i agradaba molt.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

703 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: