Mongetes rogenques, estofades amb bolonyesa, amb un toc picant
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de mongetes rogenques
- Dues fulles de llorer
- Una ceba tallada en dues meitats
- Una cabessa d'alls
- Sal
- Aigua
- Salsa bolonyesa,( està en les meves receptes)
- Un pot de salsa Tabasco
- Bicarbonat
6 racions
Elaboració
Primer de tot, posem les mongetes en remull la nit abans, amb aigua, i un polsim de bicarbonat. En el moment de coure-les, les posem en una olla amb aigua, un polsim de sal, la ceba, el llorer, i els alls.
Quan són cuites, les reservem. A part, en una cassola de terrissa, fem la salsa bolonyesa, segons explico a la meva recepta, i un cop feta, afegim les mongetes ben escorregudes, i ho remenem tot ben remenat. Seguidament, corregim de sal, i anem afegint-hi la salsa de tabasco, fins al punt de picant, que ens agradi.
Tot seguit, deixem que acabi de coure uns deu minuts més, i ja ho tindrem a punt per gaudir de un plat Mexicà, a l'estil Català.
1h
Notes
Aquesta recepta, és una variant del plat Mexicà, " chili con carne ", que jo feia per els turistes anglesos, a la Costa Daurada, i agradaba molt.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
703 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.