Coca de llavaneres

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Maresme
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 Fulla de pasta de full
  • 4 ous
  • Sucre
  • 4O grams de Maizena
  • Pinyons
  • Llimona
  • Canyella en branca
  • 3/4 de litre de llet sencera (si és fresca millor).

4 racions

Elaboració

En primer lloc, estirem la pasta de full entre dos fulls de paper del que posem al forn, amb un rodet, aprimant-la i donant-li una forma rectangular. Tallem dos trossos de la massa de mides iguals rectangulars, procurant que els costats quedin rectes. Punxem un rectangle amb un forquilla de dalt a baix. Batem un ou i amb un pinzell, mullem la part interior del rectangle preparat, untant 1 cm per tot el perímetre. Tot seguit omplim amb un bon gruix de crema pastissera aquest rectangle, procurant que la crema no toqui on em pintat d'ou. Tot seguit agafem l'altre rectangle, i també el punxem amb un forquilla de dalt a baix, i el col·loquem a sobre de l'altre part on hem posat la crema. Unim els costats dels rectangles prement amb els dits, i amb unes tisores tancades, fem ratlletes per tot el perímetre unint més les dues parts de la massa, i fent els talls característics de la coca de Llavaneres. Tot seguit amb la resta de l'ou que hem fet servir abans, pintem tota la coca, ben untada. Posem pinyons per damunt, cobrint-t'ho bé, la quantitat anirà en funció de l'allargada de la coca, uns 50 grams aproximadament. A continuació agafem sucre, i l'anem tirant per sobre, fins que quedi ben cobert, que es vegi blanca per tots costats, això li donarà aquest cruixent tan característic d'aquesta coca. Ho posem al forn,a 180 graus, només amb el ventilador a la part de sota, entre 25 i 30 minuts.
Per fer la crema pastissera:Barregem el sucre amb els rovells d'ou, posem la llet al foc i hi afegim el sucre amb l'ou, la pell d'una llimona i un parell de branques de canyella. Ho fem arribar a ebullició i ho traiem del foc. Un cop estigui la llet reposada, ho tornem a posar al foc, tot afegint-t'hi la Maizena, i sense parar de remenar fins que la crema quedi espessa i consistent.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1687 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: