Pit de xai al forn amb patata a la papillot
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis patates de mida mitjana
- Quatre pits de xai tallats en trossos de quatre dits d'anple
- Sis alls pelats aixafats
- Tres fulles de llorer
- Sal
- Pebre negre
- Herbes provençals
- Oli d'oliva
- Vi blanc
- Un got de conyac
- Dos gots d'aigua
- Pebre vermell picant en pols
- Sis trossos de paper d'alumini, ( per cobrir les patates )
6 racions
Utensilis
Una safata per anar al forn, gran i fonda.
Elaboració
Primerament, preparem les patates per fer-les a la papillot,( les podeu trobar a les meves receptes). Tot seguit tallem el pit a trossos de quatre dits d'ample, els posem a la safata del forn amb: l'aigua, sal, pebre negre, herbes provençals, els alls aixafats, el llorer, el vi blanc, el conyac i l'oli d'oliva.
Tot seguit ho enfornem a 180º, tot donant-hi voltes de tan en tant, fins que veiem que és ben rostit, i el reseervem.
A part, quan clavem un escuradents a les patates i veiem que són cuites, les reservem.
En el moment de servir els plats a taula, posem tres talls de pit de xai a la part de dalt del plat, i a la part de baix, posem una patata tallada pel mig en dues meitats, l'espolsem amb: sal, pebre vermell picant, i la reguem amb força oli d'oliva, i ja podrem treure els plats a taula.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2521 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.