Bescuit de carbassa
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- 250 g de carbassa
- 3 ous de mida XL
- 250 g de iogurt natural
- 250 g de sucre
- 70 g d'oli d'oliva de sabor suau
- 300 g de farina
- 1 sobre de llevat en pols
- cullerada petita de canyella
Elaboració
Pelem i tallem la carbassa. La posem al forn a 180 graus durant 25 minuts. Una vegada feta, la deixem que es refredi i amb l'ajuda d'una forquilla la triturem i la reservem.
Muntem les clares dels ous amb la meitat del sucre.
En un bol, muntem els rovells amb l'altra meitat del sucre. Li afegim els iogurts, l'oli, la carbassa i la canyella i ho remenem fins que quedi una crema fina. Incorporem el llevat i la farina remenant per tal que es vagi incorporant. Ho farem amb una espàtula de fora cap a dintre. Quan la farina estigui ben incorporada li afegirem en tres cops les clares muntades seguint el mateix procediment (de fora cap a dintre).
Untarem el motlle per al forn amb mantega i li abocarem la massa. La farem al forn a 180 graus durant 30 minuts. Mirarem que estigui ben feta però sense deixar que es cremi i apagarem el forn. El deixarem uns cinc minuts amb la porta oberta. El treurem del forn, el desmotllerem i deixarem que es refredi.
2h
Notes
OPCIONAL:
Posar-hi crema d'ametlla enlloc del iogurt.
Emprar sucre de canya enlloc de sucre blanc.
Etiquetes: Bescuit Carbassa Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3943 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.