Mandonguilles de bacallà amb romesco i mongetes del ganxet

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 800 grams, de bacallà esqueixat dessalat
  • Dos trossos de pa sec
  • 300 grams, de mongetes del ganxet cuites
  • Romesco [Veure recepta]
  • Un got de conyac
  • Julivert picolat
  • Un ou sencer
  • Un gra d'all ratllat
  • Llet sencera
  • Pebre negre en pols
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Brou de peix [Veure recepta]

4 racions

Utensilis

Una cassola marinera
Un batedor de varetes
Un atuell de plàstic
Paper de cuina
Una paella gran
Una aranya de filferro
Una safata gran
Una trinxadora elèctrica

Elaboració

Primerament, posem el pa sec a estovar amb llet en un atuell. Tot seguit, l'escorrem i el posem en l'atuell on farem les mandonguilles amb la resta d'ingredients.
Un cop dessalat el bacallà, el passem per la trinxadora elèctrica i l'afegim amb el pa escorregut. Seguidament, afegim: un ou sencer, un pessic de julivert picat, un all pelat ratllat i un polsim de pebre negre en pols. A continuació, ho barregem tot ben barrejat amb les mans, i ho deixem reposar una estona abans de fer les mandonguilles.
Mentre reposa la pasta de les mandonguilles, en una cassola marinera a foc baix, posem un got de conyac, i quan és calent l'encenem i deixem que cremi fins que s'apagui.
Tot seguit, afegim quatre cullerots de romesco i una mica de brou de peix tot remenant amb el batedor de varetes, i baixem el foc.
A continuació, fem les mandonguilles d'una mida més aviat mitjana, les passem per farina, i les fregim en una paella gran, amb oli d'oliva. A mida que les fregim, les anem posant en una safata amb paper de cuina, amb l'ajuda de l'aranya de filferro, i les reservem.
Tot seguit, posem el foc de la cassola a potencia mitjana, i quan comença a fer el xup-xup,
afegim les mongetes del ganxet i les mandonguilles fregides. En aquest punt, baixem el foc, espolsem amb un pessic de julivert picat, i després de cinc minuts ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola.

1h 10min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1229 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: