Empanadilles de Tonyina (Empanadilles gallegues)
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Galícia
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 32 Oblees
- 3 Llaunes de Tonyina
- 2 Ous durs
- 1 Llauna d'Olives negres
- 1 Llauna d'Olives verdes
- 1 Pebrot verd
- 1/2 Pebrot vermell
- 1 Ceba
- Tomàquet fregit
- 1 Raig de vi blanc
- Curri al gust
- Oli
- Sal
- Avecrem
Elaboració
1. Peleu i talleu la ceba ben petita. Als pebrots els haureu de treure la tija i les pepites i llavors els talleu a daus.
2. En una cassola poseu un raig d'oli i seguidament la ceba amb una mica de sal perquè ajudi que es faci. Deixeu-la sofregir durant 10 minuts, vigilant que no se us cremi.
3. Passats 10 minuts, poseu una mica de tomàquet fregit i el pebrot. Sofregiu 10 minuts més.
4. Poseu la tonyina, barregeu bé, i poseu un bon raig de vi blanc amb una mica de curri al vostre gust i avecrem. El curri és una espècie que a vegades no agrada, llavors en podeu prescindir si voleu. Deixeu reduïr durant 15 minuts.
5. Quan ha reduït el vi, aneu tallant les olives a rodanxes i les afegiu al sofregit, i barregeu bé. Feu el mateix amb els ous durs que ja tindreu pelats.
6. Passeu el sofregit amb una escumadora perquè no hi hagi tant d'oli a un bol.
7. Poseu una mica de sofregit en cada oblea, i amb ajuda del paper que porten, poseu l'altra meitat de la massa i tanqueu amb una forquilla.
8. Per fregir-les poseu-les amb oli ben calent durant almenys de 2 a 3 minuts. Si les enforneu, pinteu-les amb rovell d'ou i enforneu-les a 200ºC de 10 a 15 minuts amb calor i a dalt i a baix.
1h 12min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1185 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.