Manetes de porc, estofades amb cargols
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues manetes de porc tallades en quatre trossos
- Un quilo de cargols tipus vinyals
- Aigua
- Quatre fulles de llorer
- Sal
- Oli d'oliva
- Una branca de farigola
- Una branca de romaní
- Una branca d'àpi
- Un grapat de pebre negre en gra
- Un got de ví ranci
- Una cullerada de xocolata en pols
- Un grapat d'ametlles torrades
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Dos bitxos petits ( tipus caiena)
- Sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Una ceba picolada
- Quatre alls pelats
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una cassola fonda
Una escorredora
Uns estalvis
Un colador fí
Una batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, coem els cargols, com explico a la meva recepta " cargols bullits ", i els reservem. Seguidament, socarrimem les manetes de porc, per tal de treure els pels que puguin tenir, i tot seguit, les posem en una cassola fonda amb : aigua, sal, un grapat de grans de pebre negre, dues fulles de llorer, una branca d'àpi i mitja ceba pelada.
Quan les manetes ja són cuites, les traiem i les reservem. El brou de la cocció, el colem i el reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba picolada, dos grans d'alls aixafats, dues fulles de llorer i tres cullerots de sofregit de tomàquet.
Tot seguit, afegim un got de ví ranci i quan ja ha reduït, afegim el brou de coure les manetes i deixem que arrenqui el bull. Seguidament, afegim els trossos de manetes i els cargols ja cuits i deixem que cogui tot plegat a foc baix, uns quinze minuts.
A part, amb l'ajud de la batedora elèctrica, fem una picada amb : un grapat d'ametlles torrades, pa fregit, julivert picolat, un all pelat, ua cullerada de xocolata en pols i un raig de brou de coure els cargols. Un cop tenim feta la picada, l'afegim a la cassola i deixem que cogui tot el conjunt uns deu minuts més. Tot seguit, corregim de sal, i ja podrem treure la cassola a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, la farem amb manetes de porc en comptes de peus, perquè són més tendres, i triguen menys temps en coure.
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de les manetes de porc Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2197 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.