Cua de vaca guisada
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1'5 Kg. de cua de vaca
- 1 Ceba gran
- 3 Pastanagues
- 1 Pebrot vermell
- 2 Dents d'all
- Olives farcides
- 750 ml. de vi negre
- 1/2 l. de Caldo de carn o aigua
- 2 Fulles de llorer
- 5 g de Gingebre
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre
- Farina per arrebossar
- Arròs blanc per acompanyar (opcional)
4 racions
Utensilis
Colador xinès.
Elaboració
-Salpebrem els trossos de la cua de vaca.
-Enfarinem i daurem en una paella o cassola, amb quatre o cinc cullerades d'oli d'oliva.
-Quan tinguem tots els trossos de carn daurats, tirem en aquest mateix oli el porro, la ceba, els alls (pelats i sencers) i el pebrot vermell, nets i tallats a trossos no molt grans.
-Afagim el llorer juntament amb el gingebre i les pastanagues netes i en làmines.
-Deixem uns minuts perquè s'estovin les verdures. Assaonem.
-Incorporem els trossos de la cua de vaca i els cobrim amb el vi i el brou.
-Quan trenqui el bull, traiem l’escuma , tapem la cassola i deixem coure a foc lent unes tres hores. Quan falten 5 minuts tirem unes quantes olives farcides.
-Mirem El punt de sal i que la carn estigui tendra i feta (s'ha de separar l'os).
-Traiem els trossos de la cua de vaca a una font de servir i passem la salsa per un colador xinès. Ens ha de quedar una salsa espesseta i brillant, si no té "consistència" la posem a reduir en un cassó al foc.
-Cobrim amb la salsa i servim com a acompanyament, si volem, amb arròs blanc
3h 20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2425 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.