Sopa de peix amb arròs i rap

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Cap de rap.
  • 1/2 Kg de peix de roca (escòrpora, galeres, crans, etc).
  • 250 g de Rap
  • 250 g d’arròs
  • 1Ceba de Figueres.
  • 1 Porro.
  • 2 Tomàquets madurs.
  • 2 Pastanagues.
  • 4 Dents d’alls.
  • 1 Cullareta de pebrot vermell.
  • 1 Fulla de llorer.
  • 1 Got petit de brandi.
  • Oli d’oliva
  • Sal

Per la picada:

  • 12 ametlles torrades.
  • 12 avellanes torrades.
  • Una mica de julivert.
  • Un pessic de safrà.

4 racions

Elaboració

Pelem i tallem les verdures/hortalisses: trinxem la ceba, els porros i els alls ben petits, les pastanagues les tallem a rodanxes i ratllem els tomàquets.
Agafem una cassola, hi posem una mica d’oli i hi sofregim les verdures/hortalisses: la ceba, els alls, els porros i les pastanagues.
Ho salpebrem i deixem que es vagi fent, ha de quedar daurat.
Sofregides les verdures/hortalisses, hi afegim la culleradeta pebrot vermell i el tomàquet ratllat.
Deixem coure uns minuts.
A continuació, hi tirem el brandi, la fulla de llorer i ho deixem coure uns 10 minuts.
A la mateixa cassola, on hem fet el sofregit, hi afegim el peix de roca i el cap de rap.
Tirem a la cassola uns 2 litres d’aigua. Deixem bullir a foc mig uns 45 minuts.
Quan faltin uns minuts per finalitzar la cocció posem a la cassola la picada de ametlles, avellanes, julivert i el safrà.
També, el rap que després posarem per acompanyar el caldo.
Traiem la cassola del foc,i apartem el rap.
Passem el caldo per un colador xinès i ho anem posant en una altre cassola,que posem al foc.
Quan bull el caldo, hi posem l’arròs i al final, hi afegim el rap a trossos.
Ja es pot servir.

1h 30min


Recepta de cuina de Sopa de peix amb arròs i rap
En el plat per degustar-la.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

10928 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: